Luonto on järjestelmänä niin nerokas, että evoluution kehitys kannattaa valjastaa myös modernin käyttöliittymän kehitykseen. Kaiken ollessa tasapainossa ja sopusoinnussa keskenään on lopputuotos miellyttävä niin silmälle kuin hiirikädellekin. Sopiva määrä kontrolleja oikein sijoitettuna tehostaa loppukäyttäjän työtä sekä luo positiivisen vireen sovellusta käytettäessä.
Kultainen leikkaus on eräs tällainen luonnon suhdeluku, jota on hyödynnetty niin kuvataiteissa, kuin insinöörityössäkin. Kuuluisan Fibonaccin lukujonon kaksi peräkkäistä lukua lähestyy kultaisen leikkauksen suhdelukua, mikä tekee siitä kiinnostavan. Lukujonon lukuja esiintyy luonnossa esim. kukkien terälehtien lukumäärässä tai kotilon spiraalimaisen rakenteen geometrisissa suhteissa. Tämä kaikki tuntuu tutulla tavalla hallitulta ja siksi myös silmää miellyttävätä.
Käyttöliittymää suunniteltaessa voidaan sovelluksen eri kontrollien ja toiminnallisten alueiden sijoittelussa ja kokojen suhteessa hyödyntää kultaista leikkausta. Tällöin käyttäjää voidaan hienovaraisesti myös ohjata siirtymään eri toimintojen välillä luontevasti ilman katseen harhailua. Tämä tekee käytöstä levollisempaa, jolloin fokus säilyy itse tekemisessä eikä energiaa tuhlaannu kontrollien hakemiseen nappulaviidakosta.
Kun toimintojen määrä ja niiden sijoittelu käyttöliittymään on tasapainossa keskenään saadaan lopputuloksena toimiva, helppokäyttöinen ja ennen kaikkea loppukäyttäjää kunnioittava simulointisovellus.