BLOG

by 2020 on nyt julkaistu!

Tänään se vihdoinkin tapahtui. Saimme sovelluksen paketoitua ja laitettua jakeluun! Ohjelmisto tottelee nimeä: by 2020 Betonin kuivumisaika-arvio ja sen ennakkoversio on nyt ladattavissa Suomen Betoniyhdistyksen sivuilta.

Ohjelmistoa on tarkoitus päivittää loppu vuoden aikana ja virallinen versio tullaan sitten julkaisemaan heti vuoden vaihteen jälkeen. Nyt vaan kaikki asiasta kiinnostuneet lataamaan pakettia ja testaamaan sovellusta.

Tässä vaiheessa itse haluan kiittää kovasta työpanoksesta etenkin Vahanen Rakennusfysiikan Pauli Sekkiä, sekä tietenkin projektia valvonutta ohjausryhmäämme. Hyvällä porukalla on hyvä jatkaa eteenpäin.

/Paju Applications

OTA YHTEYTTÄ KOTI

BY2020 -ohjelman julkaisu

Rakentamamme sovellus betonirakenteiden kuivumisen arviointiin oli alunperin tarkoitus julkaista Betonilattiapäivillä 12.05.2020. Vallitsevista olosuhteusta johtuen ko. tilaisuus on luonnollisesti peruttu ja parhaillaan pohdimme oikeata julkaisutapaa sovellukselle.

Sovellus itsessään on viimmeistelyvaiheessa ja kaikki etenee aikataulujen mukaisesti. Pysykää kuulolla niin pääsette nauttimaan sovelluksesta ensimmäisten joukossa.

/PAJU Applications

OTA YHTEYTTÄ KOTI

Uusi betonilattioiden työkalu voi tuoda merkittäviä säästöjä

Rakennuslehden numerossa 34/2019 julkaistiin projektiamme koskeva artikkeli: Uusi betonilattioiden työkalu voi tuoda merkittäviä säästöjä – aiempaa tarkempi työkalu voi estää muovimatto-ongelmat.

Artikkeli esittelee kehittämämme simulaattorin toimintaa pääpiirteissä ja tuo esiin tosiasian että hyvällä työkalulla on tilausta ja sen avulla on mahdollista välttää rakennusvaiheen virheitä. Aihe on tärkeä ja pitkässä juoksussa puhutaan kansantalouden kannalta erittäin suurista summista, jolloin säästöjä syntyy hyvän ja oikeanlaisen suunnittelun sekä työmaatoteutuksen avulla. Tähän haasteeseen työkalumme antaa vastauksen ja siten tulee helpottamaan meidän kaikkien elämää.

Työtä on toki vielä edessä, jotta laskentaohjelmisto saadaan lopulliseen muotoonsa, mutta projekti on jo loppusuoralla ja edessä on ankara testausvaihe. Tämän jälkeen tehdään vielä tarvittavat korjaukset ja muutokset koodiin, jonka jälkeen työkalu päästetään kentälle.

/Paju Applications

OTA YHTEYTTÄ KOTI

Ehdokkuus: Kosteusturvallisen rakentamisen palkinto

Sovelluksemme ”Uusi työkalu betonilattioiden kuivumisen ja toimivuuden tarkasteluun ” oli mukana Rakennusfysiikka 2019 päivillä yhtenä ehdokkaana ”Kosteusturvallisen rakentamisen palkinto” -kategoriassa. Jo tämä huomionosoitus projektillemme on ollut suuri menestys joka ilmentää hankkeen tärkeyttä niin rakennusteollisuudelle kuin kansantaloudellekin. Hyviä työkaluja tarvittaa, jotta voimme luoda kestävämpää ja sitä kautta ympäristöä vähemmän rasittavaa rakennuskantaa tulevaisuutta silmällä pitäen. Minun lisäkseni hankkeessa on vahvasti ollut mukanan Pauli Sekki (Vahanen Rakennusfysiikka Oy) sekä Tarja Merikallio (Betoniyhdistys RY). Lisäksi myös hankkeen ohjausryhmä kokonaisuudessaan on luonnollisesti tarjonnut meille resurssit ja raamit luoda uutta ja rekennusteollisuutta palvelevaa työkalua.

Projekti etenee hyvää vauhtia ja tarkoitus on saada työkalusta julkinen beta-versio ulos vielä ennen joulun lomakautta ja lopullisen version julkaisu sitten vuoden 2020 aikana.

/Paju Applications

Linkki: Uusi työkalu betonilattioiden kuivumisen ja toimivuuden tarkasteluun

OTA YHTEYTTÄ KOTI

Kohta kolme viikkoa takana

Käynnistimme asikkaani kanssa ensimmäisen toimeksi annon lokakuun alusta ja projekti on edennyt juuri niin kuin suunniteltiin. Hyvässä hengessä ja yhdessä tehden. Tahtotila on jatkaa hanke maaliin samalla tyylillä ja edetä siitä sitten jatkohankkeisiin.

Toinen projekti on myös käynnistymässä vielä kuluvan syksyn aikana sekä muutamia vahnoja juttuja on tulossa jatkokehitykseen. Kentällä on olemassa selkeä tilaus räätälöityjen simulaattoreiden kehitykselle johen COMSOL-ympäristö tarjoaa loistavan kaupallisen alustan.

Syitä tälle tarpeelle lienee monia, joista yhtenä voidaan mainita yleiset standardit ja määräykset jotka velvottavat huomioimaan laskennallisia menetelmiä aiempaa enemmän. Toinen seikka on jo olemassa olevien sovellusten vanhentuminen ja sen myötä tuleva modernisoinnin tarve. Lisäksi vielä yrityksen tarvitsevat erilaisia keinoja lisätä kilpailukykyään ja palvelutarjontaansa asiakkaidensa suuntaan, jolloin työkalut jotka helpottavat asiakkaiden elämää ovat enemmän kuin tervetulleita.

/PAJU Applications

OTA YHTEYTTÄ KOTI